Om oss:

Det var år 2011 vi fick upp ögonen för bengalrasen, och vi kände direkt att det var den ras som skulle passa oss. Då vi är en stor familj med fem barn så var det viktigt för oss med ett husdjur som är socialt och uppskattar lek och bus då det är full fart i vårt hus. Vår första bengal visade sig vara både intelligent och orädd och blev genast en källa till många skratt och snabbt en självklar del av familjen. Med åren har bengalflocken blivit större den med, liksom svårt bara nöja sig med EN bengal ;). Och får man kullar vill man ju gärna också spara en och annan…

Vi bor i villa i Åkersberga strax utanför Stockholm. Våra katter vistas mest inomhus, men vi har också en stor innätad terass där honorna och ungar får hålla till när vädret tillåter. Där älskar de att vara! De uppskattar också promenader i sele. Vi har också en rastgård i anslutning till hanarnas hus.

Målet med vår uppfödning är att föda upp sunda, friska, rastypiska katter med bra temperament. Våra katters hälsa är mycket viktig för oss och vi testar alla våra katter för parasiter, FIV/FELV, PK samt HCM.

Aveln är ett fritidsintesse som familjen delar. Vi tycker det är spännande att vara med om att se de små nya liven komma till världen och att få dela med oss av de underbara spralliga och glada varelser som bengalkatter är.

Det händer också att vi ställer ut våra katter, men med egna småbarn nu blir det inte så ofta som vi kanske skulle önska. Dock har våra katter fått mycket fina bedömningar när vi har tagit oss iväg!

Vi testar våra katter för FIV/FELV, PK samt HCM.


Tiki och kattungar Tove och kattungar Vida och kattungar